Plakát, poszter tervezés és nyomtatás

A plakátok költségkímélő és látványos elemei a kültéri és beltéri felületeknek egyaránt. Funkcióját tekintve beszélhetünk dekorációról, információ közlésről és akciós tartalom közlésről egyaránt. A plakát általában nagyméretű kültéri és/vagy beltéri hirdetés. Lehetnek kereskedelmi, kulturális és politikai plakátok is.

Plakát tervezés során figyelembe kell venni hogy mit, milyen céllal és mely célközönségnek készítünk. A plakát tervezés, azaz vizuális kommunikáció sokkal fontosabb, mint az írott szöveg, hiszen az emberek 90%-a a képekre, vizuális elemekre emlékszik. Ezért nagyon fontos, hogy a jól kitalált szlogen, vagy egy figyelemfelkeltő szövege mellett valamilyen grafikai elem vagy kép szerepeljen. Ma már mindennek van vizuális megjelenése, mert ebben a rohanó világban az emberek figyelmét jobban megragadja egy izgalmas kép, vagy egy érdekes alkotás.

Méretek

A/4 (210×297 mm)

A/3 (297×420 mm)

A/2 (420X594 mm)

A/1 (594X840 mm)

A/0 (840X1188 mm)

Óriásplakát (5040×2380 mm)

Papír típusok

• 140 grammos plakát papír

• 200 grammos fotó papír

• 130 grammos kék hátú plakát papír – kültéri felhasználáshoz

Röviden az óriásplakátról

Az óriásplakátnál különösen nagyon fontos, hogy figyelemfelkeltő és egyszerű legyen! Gondoljunk csak bele, a legtöbb óriásplakát az utak mellett van kihelyezve, így az autós pár pillanatig találkozik az óriásplakáttal. Tehát azalatt a pár pillanat alatt kell elmondani, hogy mi a célja a plakátunknak. Nem lehet tele szöveggel, mert nincs idő elolvasni. Egy-egy szlogen, vagy kép lényegretörőbb és jobban rögzül az autósokban. Az óriásplakát előnye, hogy nagy tömegekkel képes kommunikálni.

Az Adamas Stúdió gyors, pontos, és megbízható munkát végez a plakát és poszter nyomtatás területén. Kiváló minőségű tekercses plakát papírra nyomtatunk, vagy ofszet technológia segítségével készítjük el a nagyobb mennyiségű megrendeléseket. A tekercses nyomatok szélessége 130 cm, az ennél nagyobb méretű plakátok illesztéssel készítjük el.

További reklámeszközök:
Roll-Up, Cégtábla, Reklámtábla, Citylight, Molinó, Eladó molinó, One Way Vision, Szórólap, Padlómatrica, Kirakat matrica, Mágnes matrica, Autódekor, 3D betű, Műanyag gravírtábla